Okulumuzda deprem tatbikatı başarılı bir şekilde uygulanmıştır

03.03.2024 90

Devrek Anadolu Lisesi Öğrencileri Başarılı Bir Deprem Tatbikatını Tamamladı

Devrek Anadolu Lisesi, öğrenci güvenliği ve acil durum yönetimi konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Okulumuzda düzenlenen son deprem tatbikatı, öğrencilerimizin ve personelimizin olası bir deprem durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Siren sesleri ve tatbikat alarmıyla başlayan etkinlik, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler arasında koordineli bir şekilde ilerledi. Deprem anında alınması gereken önlemler ve tahliye prosedürleri öğrencilere detaylı bir şekilde aktarıldı. Öğrenciler, sakin bir şekilde sınıfları terk edip, bahçede belirlenen güvenli toplanma alanına yönlendirildi. Burada, sıralanma düzenine uygun bir şekilde yer alarak tatbikatı başarıyla tamamladılar.

Okul yönetimi, öğrencilerin disiplinli davranışlarından ve tatbikata gösterdikleri bilinçli yaklaşımdan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Bu tür tatbikatların, öğrencilerin acil durumlar karşısında doğru ve hızlı tepki verebilmeleri adına büyük önem taşıdığını vurguladı.

Devrek Anadolu Lisesi'nde bulunan güvenlik önlemleri ve acil durum planları, öğrenci güvenliğini en üst düzeyde sağlamak amacıyla sürekli olarak güncellenmektedir. Velilerden de gelen olumlu geri bildirimler, okul ve aile işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Bu başarılı deprem tatbikatına katkıda bulunan tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere teşekkür ederiz. Güvenli bir eğitim ortamı oluşturmak adına hep birlikte hareket etmeye devam edeceğiz.

03-03-202403-03-202403-03-202403-03-2024