Devrek Anadolu Lisesi İklim Değişikliğine dur demek için düğmeye bastı!

Devrek Anadolu Lisesi İklim Değişikliğine dur demek için düğmeye bastı!

24.09.2023 265

Küresel sorunlarımızdan biri olan İklim değişikliğinin gün geçtikçe şiddetini artırdığı ve insanlık için bir tehdit teşkil ettiği bu günlerde Devrek Anadolu Lisesi öğrencileri bu yıl 3.kez dahil oldukları İklim Eylemi Projesinde bu soruna çözümler arayacaklardır.

Projede görev alan ve aynı zamanda proje yürütücülerinden biri olan Nurbanu ERKEÇ;
149 ülkede 2,5 milyon öğrenciyi bir araya getiren İklim Eylemi projesi başlıyor. Öğrencilerimiz her haftası farklı görevler içeren 6 haftalık farkındalık çalışmasına başlayacakları için heyecanlılar. İlk hafta görevimiz; İklim değişikliğinin tanımını yapmak ve yerel olarak ne tür sıkıntılar yaşadığımızı proje ortaklarımızla paylaşmak. Projeyi okulumuzda kurduğumuz Su Elçileri kulübü öğrencileri ile sürdüreceğiz,dedi.

Okul Müdürümüz Sonay SARIMEŞE, ülkece iklim değişikliği ve sıfır atık çalışmalarına büyük önem verildiğini vurguladı . Aynı zamanda bu tarz projeler sayesinde 21.yy becerileri aktive edilecek, öğrencilerimiz çevrimiçi olarak beyin fırtınası yapacak, keşfedecek, tartışacak ve bulgularını paylaşacaklardır şeklinde düşüncelerini dile getirerek öğretmen ve öğrencilerine başarılar diledi.

 

24-09-202324-09-202324-09-202324-09-2023